Fysiotherapie (of kinesitherapie) is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.Patiënten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie.

  Manuele Therapie (SOMT)
  Manuele therapie is bedoeld voor mensen met klachten in het bewegingsapparaat, dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken. Dergelijke stoornissen van het gewricht worden ook wel functiestoornissen genoemd. Vaak is een kortere of langere overbelasting van het gewricht de oorzaak van de klacht. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam. Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen.

  Psychosomatische Fysiotherapie
  Psychosomatische Fysiotherapie benadert het bewegend functioneren vanuit de complexe relatie tussen fysieke, somatische, psychische en sociale factoren. De oorzaak kan van lichamelijke en/of geestelijke aard zijn. Dit zijn fysieke klachten die mogelijk verband houden met een verstoring in de balans tussen lichamelijke en psychische belasting, in relatie tot de omgeving.
  De samenhang tussen lichamelijke klachten en psychische overbelasting is aanvankelijk niet zo duidelijk. De lichamelijke signalen worden dikwijls eerst genegeerd of verkeerd geïnterpreteerd. De psychosomatische fysiotherapeut begeleidt u in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning.

  Fysiotherapie voor Reumapatienten
  Het doel van fysiotherapie is dat u zo optimaal mogelijk kunt functioneren in het dagelijks leven. Daarom is het van belang dat uw conditie op peil is en uw gewrichten en spieren zo goed mogelijk functioneren. De fysiotherapeut besteedt veel aandacht aan een goede houding en aan hoe u het beste kunt bewegen. Hij leert u welke oefeningen u thuis kunt doen en welke sport of lichaamsbeweging voor u het meest geschikt is. Daarnaast kan hij advies geven over eventuele hulpmiddelen, zoals het gebruik van een stok bij het lopen.

  Medische Training Therapie
  MTT is een specialisatie binnen de fysiotherapie, geschikt om een teveel aan bewegingen te stabiliseren. Je traint doelgericht de juiste spieren. Daarnaast wordt de sturing van de bewegingspatronen verbeterd en neemt de belastbaarheid van het gewricht- en spierstelsel structureel toe. Het einddoel van de MTT is een optimaal functieherstel.

  Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

  Dry needling is een efficiënte behandelmethode voor myofasciale problematiek (pijn die zijn oorsprong vindt in een spier). Deze uit zich vaak in pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren. Dry needling omvat het inbrengen van een 'droge' (acupunctuur) naald, zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is geen acupunctuur. Behandeling middels dry needling resulteert vaak in een directe pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de betrokken spieren en gewrichten.

  Acupunctuur is een eeuwenoude nog steeds evoluerende behandelwijze, waarbij naar de mens als geheel wordt gekeken. Door middel van polsdiagnose wordt het energieniveau van de organen gevoeld. Elk orgaan heeft een bijbehorende meridiaan, die vlak onder de opperhuid door het lichaam loopt.
  Op deze meridianen bevinden zich allerlei punten, waarmee door middel van acupunctuur invloed uitgeoefend kan worden op het stromen van de energie door de meridianen, waardoor  verstoringen en blokkades opgeheven kunnen worden.
  Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van zo min mogelijk naalden, meestal maximaal 3, en bij angst voor naalden acupunctuurcreme.

  Nordic Walking is wandelen met aangepaste skistokken, die poles worden genoemd. Het is een (relatief) nieuwe bezigheid in Nederland en België en een hype in Scandinavië en de Verenigde Staten. In Finland, waar Nordic walking vandaan komt, zijn er al een miljoen beoefenaars. Gewoon gaan lopen met stokken is simpel. Maar voor echt leren Nordic Walken, met de juiste techniek, het goede ritme en het juiste effect, is wel degelijk les nodig!

  Valpreventie 

  Fysiotherapie voor ouderen

  Pedicure
  Pedicure +, met aantekening voor diabetes en reuma